Fitness-ul este un stil de viață! Dar cum facem să ne păstrăm motivația? Multe persoane încep un program de antrenament pe care îl abandonează, fie din plictiseală, fie pentru că sunt dezamăgiți de întârzierea cu care rezultatele apar. Aici o să găsești câteva sfaturi care să te facă să îți păstrezi motivația!

Stabilește-ți obiective

Începe prin a-ți stabili obiective simple, realizabile și realiste! Este ușor să cazi pradă frustrării și să renunți dacă obiectivele tale sunt prea ambițioase.
Dacă sportul nu a făcut parte din viață ta în ultima perioadă, obiectivele pe termen scurt și mediu sunt cele mai potrivite. Aleargă 4 zile pe săptămâna, 20 de minute, apoi, treptat, crește atât durata, cât și intensitatea antrenamentului. Combină antrenamentele cardio cu exerciții pentru tonifierea masei musculare, astfel rezultatele se vor face simțite într-un timp mai scurt.

Distrează-te

Găsește activități sportive care să îți placă și nu lăsa rutina să intervină. Dacă antrenamentele clasice nu sunt tocmai pe gustul tău, schimbă-le, variază-le, ai o mulțime de opțiuni! Nu uita, antrenamentele nu trebuie să fie plictisitoare, altfel, în scurt timp o să renunți!

Integrează sportul în rutina ta zilnică

Dacă e greu să îți găsești timp pentru antrenament, nu îți căuta scuze. Programează-ți ora de sport la fel cum îți programezi oricare altă activitate importantă. Odată ce ți-a intrat în rutină, o să realizezi că nu timpul era adevărata problemă, ci voința!

Mănâncă! Alimentele nu sunt dușmanii tăi!

Dieta nu înseamnă înfometare! Oferă-i corpului tău 4-5 mese pe zi. Organismul uman este un mecanism extrem de inteligent și adaptabil. O să rămâi surprins să vezi cum o persoană care servește 5 mese pe zi slăbește mai repede și mai ușor decât o altă care mănâncă o singură masă. Trebuie doar să ai grijă ce anume pui în farfurie.

Fă-ți tabelul evoluției!

Măsoară-te, cântărește-te și notează. Un simplu tabel în care să notezi săptămânal dimensiunile și kilogramele tale, o să te ajute să îți vezi evoluția! Fie că vrei să slăbești, să te tonifiezi sau să îți crești masa musculară, o astfel de evidență îți va fi de mare ajutor.

Răsplătește-te!

Hei! Nimeni nu a murit dintr-o prăjitură! Oferă-i corpului și psihicului tău o masă de răsfăț săptămânal. Dietele pot fi greu de dus, dar cu puțină atenție și sfaturi potrivite, s-ar putea chiar să îți placă. O prăjitură așteptată o săptămâna va fi cu siguranță mai gustoasă decât una mâncată zilnic.

Oferă-ți pauze!

Toți avem zile în care fie timpul nu ne ajunge, fie oboseala ne copleșește. Oferă-i corpului tău o pauză. Este mai productiv să permiți organismului să se refacă decât să îl duci la epuizare. Important este să nu îți uiți obiectivele și să revii la mișcare în cel mai scurt timp. Amintește-ți, sportul nu se face doar o zi sau o lună, ci se integrează în stilul tău de viață!

Fii perseverent!

Odată ce ți-ai atins obiectivul, nu abandona! Uită-te peste tabelul evoluției tale și amintește-ți cât ai muncit să ajungi unde ești acum! Să te menții e mai ușor decât să o iei de la capăt!